Museo-opastukset

ja -kierrokset

VARAUKSET

Opastettu kierros voidaan järjestää myös museon aukioloaikojen ulkopuolella. Opastukset tulee sopia etukäteen.

Ota yhteyttä:

puh: 03 212 4551

Hinnasto

Suomenkielinen opastus: 50 € 

Opastus saatavissa myös  ruotsiksi, englanniksi, italiaksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja venäjäksi: 85 €.

Opastuksen hinnan lisäksi ryhmän jäsenet maksavat sisäänpääsymaksun 2 € / museokortti.

Kierrokset

Opastettu kierros tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua Emil Aaltosen museoon ja Pyynikinlinnaan. Tutuiksi tulevat Pyynikinlinna, Emil Aaltosen vaiheet suutarin kisällistä teollisuusmieheksi, Aaltosen taidekokoelma sekä museon erikoisnäyttelyt.

OpastetuT kierrokset

Opastettu kierros tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua Emil Aaltosen museoon ja Pyynikinlinnaan. Tutuiksi tulevat Pyynikinlinna, Emil Aaltosen vaiheet suutarin kisällistä teollisuusmieheksi, Aaltosen taidekokoelma sekä museon erikoisnäyttelyt. Opastettu kierros voidaan järjestää myös museon aukioloaikojen ulkopuolella. Opastukset tulee sopia etukäteen.

mika.torma@pyynikinlinna.fi
puh. 03 212 4551
Kierroksen kesto n. 45 minuuttia.

Tervetuloa!

Suomenkielinen opastus: 50 €

Opastus saatavissa myös  ruotsiksi, englanniksi, italiaksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja venäjäksi: 85 €.

Opastuksen hinnan lisäksi ryhmän jäsenet maksavat sisäänpääsymaksun 2 € / museokortti.

Kiertoajelu

Emil Aaltosen Tampere (yhteistyössä Tampereen Matkailuoppaat ry:n kanssa)

Kierroksella tutustutaan tehtailija Emil Aaltoseen (1869–1949) yksityishenkilönä, liikemiehenä sekä kansallisen kulttuurin ja tieteen tukijana.

Tutustumme ensin opastetulla kierroksella Pyynikinlinnaan, joka oli vuorineuvos Emil Aaltosen ja hänen jälkeläistensä pitkäaikainen koti. Museo-opastuksen jälkeen näemme kiertoajelulla Aaltosen teollisuuteen, asumiseen ja kulttuurielämään jättämää perintöä Amurin, Tammelan ja Hatanpään kaupunginosissa sekä Tampereen Keskustorilla.

Kierros on laadittu yhteistyössä Tampereen Matkailuoppaat ry:n kanssa.

Katso esittelyvideo TÄSTÄ .

Emil Aaltosen Tampere -kiertoajelu varataan suoraan Emil Aaltosen museolta.

mika.torma@pyynikinlinna.fi
puh. 03 212 4551

Emil Aaltonen, dramatisoitu opastus

Museokäynnin yhteyteen on myös mahdollista tilata Emil Aaltonen draama-opastus, jossa seurataan vuorineuvos Emil Aaltosen matkaa paimenpojasta teollisuusmieheksi.

Emil Aaltosen roolissa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Auvo Vihro.

Esityksen kesto n. 30 min. Hinta 350 € (sis.pääsyliput).

Opastetut teemakierrokset päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille…

Emil Aaltosen museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua museon näyttelyihin opastetusti. Opastushetkissä tutustutaan museon näyttelyihin erilaisista näkökulmista, ratkotaan tehtäviä, piirretään ja kirjoitetaan, pohditaan, keskustellaan ja koetaan.

Tutuiksi tulevat Emil Aaltosen elämänvaiheet, Tampereen ja suomalaisen teollisuuden historia, suomalaisen taiteen historia ja paljon niiden väliltä. Museolla on valmiit opastuskokonaisuudet näyttelyiden teemoista mutta niiden sisältöjä voidaan myös yhdistellä. Opastukset antavat kaiken ikäisille oivan mahdollisuuden tutustua Emil Aaltosen museon tarjoamaan kulttuurihistorialliseen elämykseen.

 OPASTUKSET OVAT PÄIVÄKOTI-, KOULULAIS- JA AMMATTIOPPILAITOSRYHMILLE ILMAISIA.

 

Opastukset esimerkiksi seuraavien teemojen johdattelemina:

Liikkeelle lähdetään jakamalla oppilasparille tai -ryhmälle tehtävälomake, jossa on taideteoksiin liittyviä kuva-arvoituksia ja kysymyksiä. Hetken ajan oppilaat etsivät vastauksia itsenäisesti – syntyy keskustelua, pohdintaa. Tämän jälkeen käymme vastaukset yhdessä lävitse. Pohdimme tapaamme havainnoida ja tulkita. Tarkastelemme taideteosten teemoja, sisältöjä, ilmaisukieltä, viivojen ja värien käyttöä. Keskustelemme teosten herättelemistä ajatuksista, tunteista jne… Käynti voidaan päättää Emil Aaltosen elämästä kertovaan elokuvaan, kesto n. 13 minuuttia.

Opastuksen kesto n. 45 minuuttia.

Perus- ja erikoisnäyttelyitä varten on laadittu perinteinen ”etsi ja täytä” tehtävälomake, jonka kysymyksiin oppilaat etsivät vastauksia näyttelyesineistä, -teksteistä ja -multimedioista joko itsenäisesti tai muutaman oppilaan ryhmänä. Syntyy liikettä, etsimisen haastetta ja löytämisen iloa.

Hetken omatoimisen osuuden jälkeen tehtävät käydään yhdessä lävitse. Painotuksista riippuen opastuksen aikana karttuu tieto tehtailija Emil Aaltosen elämänvaiheista, Tampereen paikallishistoriasta, eri teollisuudenaloista, suurmaataloudesta jne. 1800-1900-lukujen Suomessa. Käynti voidaan päättää Emil Aaltosen elämästä kertovaan elokuvaan, kesto n. 13 minuuttia.

Opastuksen kesto n. 45 minuuttia.

Yleisopastus museoon, näyttelyihin  ja Emil Aaltoseen henkilönä. Opastus päättyy Emil Aaltosen elämästä kertovaan elokuvaan. Opastuksen kesto n. 1 tunti.