Opastukset


Museon opastetut kierrokset

Opastettu kierros tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua Emil Aaltosen museoon ja Pyynikinlinnaan. Tutuiksi tulevat Pyynikinlinna, Emil Aaltosen vaiheet suutarin kisällistä teollisuusmieheksi, Aaltosen taidekokoelma sekä museon erikoisnäyttelyt. Opastukset tulee sopia etukäteen. Kierroksen kesto n. 45 minuuttia. Tervetuloa!

Opastusten hinnat:

Museon aukioloaikoina arkisin 30 €

Museon aukioloaikoina la-su 50 €

Muina aikoina 50 €

Opastuksen hinnan lisäksi ryhmän jäsenet maksavat sisäänpääsymaksun.

Opastus saatavissa myös kielillä ruotsi, englanti, Italia, Saksa, Espanja, Ranska, Venäjä 82 €

 

Emil Aaltonen dramatisoitu – opastus

Museokäynnin yhteyteen on myös mahdollista tilata Emil Aaltonen draama-opastus, jossa seurataan vuorineuvos Emil Aaltosen matkaa paimenpojasta teollisuusmieheksi. Emil Aaltosen roolissa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Auvo Vihro. Esityksen kesto n. 40 min. Hinta 350 € (sis.pääsyliput).

Tapahtumat

Emil Aaltosen roolissa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Auvo Vihro.

 

Opastetut teemakierrokset päiväkodeille, kouluille, oppilaitoksille…

Emil Aaltosen museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua museon näyttelyihin opastetusti. Opastushetkissä tutustutaan museon näyttelyihin erilaisista näkökulmista, ratkotaan tehtäviä, piirretään ja kirjoitetaan, pohditaan, keskustellaan ja koetaan. Tutuiksi tulevat Emil Aaltosen elämänvaiheet, Tampereen ja suomalaisen teollisuuden historia, suomalaisen taiteen historia ja paljon niiden väliltä. Museolla on valmiit opastuskokonaisuudet näyttelyiden teemoista mutta niiden sisältöjä voidaan myös yhdistellä. Opastukset antavat kaiken ikäisille oivan mahdollisuuden tutustua Emil Aaltosen museon tarjoamaan kulttuurihistorialliseen elämykseen. Opastukset ovat päiväkoti-, koululais- ja ammattioppilaitosryhmille ilmaisia.

 

Opastukset esimerkiksi seuraavien teemojen johdattelemina:

 

Suunnistetaan taiteeseen

Liikkeelle lähdetään jakamalla oppilasparille tai -ryhmälle tehtävälomake, jossa on taideteoksiin liittyviä kuva-arvoituksia ja kysymyksiä. Hetken ajan oppilaat etsivät vastauksia itsenäisesti – syntyy keskustelua, pohdintaa. Tämän jälkeen käymme vastaukset yhdessä lävitse. Pohdimme tapaamme havainnoida ja tulkita. Tarkastelemme taideteosten teemoja, sisältöjä, ilmaisukieltä, viivojen ja värien käyttöä. Keskustelemme teosten herättelemistä ajatuksista, tunteista jne… Käynti voidaan päättää Emil Aaltosen elämästä kertovaan elokuvaan, kesto n. 13 minuuttia.

Opastuksen kesto n. 45 minuuttia.

Kuvissa esimerkki mahdollisesta tehtävälomakkeesta.

 

Etsivä löytää

Perus- ja erikoisnäyttelyitä varten on laadittu perinteinen ”etsi ja täytä” tehtävälomake, jonka kysymyksiin oppilaat etsivät vastauksia näyttelyesineistä, -teksteistä ja -multimedioista joko itsenäisesti tai muutaman oppilaan ryhmänä. Syntyy liikettä, etsimisen haastetta ja löytämisen iloa. Hetken omatoimisen osuuden jälkeen tehtävät käydään yhdessä lävitse. Painotuksista riippuen opastuksen aikana karttuu tieto tehtailija Emil Aaltosen elämänvaiheista, Tampereen paikallishistoriasta, eri teollisuudenaloista, suurmaataloudesta jne. 1800-1900-lukujen Suomessa. Käynti voidaan päättää Emil Aaltosen elämästä kertovaan elokuvaan, kesto n. 13 minuuttia.

Opastuksen kesto n. 45 minuuttia.

 

Tutustutaan museoon

Yleisopastus museoon, näyttelyihin  ja Emil Aaltoseen henkilönä. Opastus päättyy Emil Aaltosen elämästä kertovaan elokuvaan. Opastuksen kesto n. 1 tunti.